Редактор: e-mail: кадър: Фейсбук/Няма никакво съмнение, че Бойко Борисов най-малко трябва да

...
Редактор: e-mail: кадър: Фейсбук/Няма никакво съмнение, че Бойко Борисов най-малко трябва да
Коментари Харесай

Христо Иванов във Варна: Рискуваме Бойко Борисов да си отиде, за да остане Доган или Пеевски

Редактор: 

e-mail: 

кадър: Фейсбук/

Няма никакво подозрение, че Бойко Борисов минимум би трябвало да слезе от политическата сцена и ГЕРБ да мине в съпротива и да бъде отстранена от властта. Рискуваме обаче да махнем Бойко Борисов с цел да остане Доган или Пеевски. Това съобщи във Варна съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Той пристигна във Варна с цел да разгласи, че политическата групировка сезира Министерство на околната среда и водите за трупането на евентуално токсични земни маси в подводното хранилище „ Налбанка “ край предпазената околност „ Казашко “ във Варненското езеро. Депото е било затворено през 2009-а, само че тази година отново е отворено, с цел да одобри изкопаното от дъното на езерото по плана за удълбочаването на пристанището. При това обаче не е направена оценка на въздействието на околната среда.

Земните маси взети от дъното на езерото може да са токсични, само че това няма по какъв начин да се знае сигурно, тъй като никой не ги е изследвал, изясни Иванов. Той добави, че плануваното количество кал, пръст и така нататък, които ще бъдат изровени от дъното е 7-8 млн. куб. метра, а потенциалът на депото „ Налбанка “ е 3 млн. куб. метра.

Съпредседателят на „ Демократична България “ съобщи изрично, че досега удълбочавонето във Варненското езеро обслужва единствено „ Порт Доган “ - пристанището на ТЕЦ-Варна, която е благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи.

“Става дума за 350 млн. лв. наши пари, които още веднъж виждаме по какъв начин със съдействието на българските институции отиват на ползу роду не, а на ползу Догану ”, сподели Христо Иванов на спонтанна конференция на брега на Варненското езеро.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР